Mammas frågestund

/ 2013-01-29 / 22:17:06

Jag har blivit bombarderad med frågor, inte bara av mamma, så tänkte försöka svara på så många jag kan :)

•Vandrar vi varje dag?
Tisdagar är vår lediga dag, men det finns en kamera där batteriet måste bytas varje dag, som tur är tar det bara tio minuter att gå dit så det är ingen fara.
En gång i veckan ska samtliga holkar kollas, så att vi kan upptäcka nya häckningar. På torsdagar kollar vi alla norra områden och fredagar alla södra, totalt blir det 54 holkar. De andra dagarna kollar vi bara de holkar med ägg eller ungar.

•Hur bor vi?
Jag bor tillsammans med Lena och Michael i ett litet stenhus mitt ute i ingenstans. Självklart glömde jag ta kort på det idag innan vi åkte, som jag hade tänkt göra. Vi har elektricitet och varmvatten, men annars är det väldigt enkelt. Det blir också väldigt fuktigt och kyligt inomhus, men det vänjer man sig vid.

•Vem fixar maten?
Vi turas om att laga mat, och jag kan säga att det går åt mycket! Har nog aldrig ätit så mycket som jag gör här, men det behövs verkligen så mycket som vi rör oss.

•Finns det mycket kryp?
Det är kryp överallt! Igår insåg Lena att hon kokat en kackerlacka tillsammans med nudlarna. Men det vänjer man sig också vid. På kvällarna kryper det runt flugor eller fjärilar på utsidan fönstret som blinkar starkt i grönt eller blått, skitcoola!
Jag har väldigt tur, myggorna här verkar inte speciellt intresserade av mig. Klart att jag har en del myggbett, men inte som Lena som är helt täckt av dem!

•Blir det kallt?
Eftersom vi är på ganska hög höjd så är det inte så varmt här som i tex Guayaquil. Och framförallt när det regnar och på kvällarna så blir det ganska kyligt. Jag glömde såklart att packa ner koftorna som jag tänkt ta med mig. Så förutom min älskade Houdini-tröja (vad skulle jag göra utan den?) så har jag bara en kofta som jag köpte i Guayaquil.

•Glömde jag något hemma?
Ja förutom tröjorna så glömde jag att packa ner mina BH-ar. Jag fattar verkligen inte hur jag kunde missa detta då jag är helt säker på att jag lagt fram flera! Jag har däremot med mig flera bikinis så det går ingen nöd på mig, men det blir nog en shopping-runda i Piñas någon dag :)
Vad jag annars saknar är böcker. Jag tog med mig två och är redan halvvägs genom den andra! Jag har verkligen ingen aning vad jag ska hitta på på kvällarna sen.. Stirra i taket troligtvis.

•Hur ofta åker vi till Piñas?
Varje lördag åker vi till Piñas för att handla, men förra veckan åkte vi även dit på fredag morgon för att Michael var tvungen att skicka något till sin chef i Tyskland. I Piñas finns ett internetcafe där vi kan sitta och surfa. Jag har tänkt att när jag är där så skriver jag blogginlägg på engelska eftersom alla bokstäver inte finns. Om jag hinner så ska jag även skriva ett idag.

•Hur långt är det till Piñas och till Lodgen?
Till Piñas är det ungefär 2 mil. Till lodgen är det egentligen inte så långt från vårat hus, bara 7 km eller nåt sånt, men grusvägen rasade förra året så vi måste köra hela vägen ut till stora vägen och sen in på grusvägen igen fast från andra hållet. Detta tar ungefär 45 minuter.


Så där har ni lite mer info att ta in, ifall ni är nyfikna på nåt mer så är det bara att fråga.
Just nu när jag sitter här och skriver så surrar kolibrierna runt mitt huvud, min röda påse har samma färg som deras foderbrickor så de är lite förvirrade. Eftersom dom kommer så nära så får ni en till kolibri-bild :)


Kommentarer
Dennis
2013-01-29 / 23:05:10

Det är lugnt. Vi väntar bar på fler bilder :)

Maud Öhlund
2013-01-30 / 08:21:06

Det låter som du hamnat helt rätt Josefina. Det är jätte ul att kunna följa dig här. Per o Linnea hälsar, kram från oss

Faster Carita
2013-01-30 / 09:30:47

Du verkar ha det jättebra. Maila mig din adress så kan jag skicka lite böcker. Kram.

Moster Anna
2013-01-30 / 20:22:43

Hej gumman.
Kan du inte skriva din adress här på bloggen så kan vi alla skicka dig något....böcker, tröjor och annat som du kan behöva. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sponsrad av