Fåglar och mera fåglar

/ 2013-01-19 / 04:02:06

Här följer utlovade beskrivningar :)

Här i Ecuador så ska jag till ett reservat i provinsen El Oro. Reservatet heter Buenaventura och drivs av Fundación Jocotoco. I detta reservat (och på ett fåtal andra ställen) häckar El Oro parakiten, som upptäcktes på 80-talet och uppskattas till en population på ca 1000 individer.
Jag är här för att hjälpa några tyska forskare från universitetet i Freiburg att studera denna parakits häckningsbeteende. El Oro parakiter häckar nämligen i kooperativ, som en flock kan man säga, vilket är väldigt ovanligt när det gäller papegojor, och fåglar i allmänhet. Det är ett par som lägger äggen, men sedan hjälps alla fåglarna åt att föda upp ungarna. Vi ska bland annat undersöka släktskapet mellan flockmedlemmarna genom att fånga in samtliga och ta blod- och fjäderprover. I holkarna sitter det små kameror som vi med jämna mellanrum kommer behöva batterier på. I övrigt så vet jag inte exakt vad mina arbetsuppgifter kommer vara, så det ska verkligen bli spännande! Några ungar har redan kläckt så jag kan knappt vänta tills jag får komma ut i fält och sätta igång :D
Turligt nog så fick jag tag i Michael och åker till reservatet redan imorgon. Det är en fem timmar lång bussresa, men det ska bli riktigt kul att se Ecuadors landsbygd och småbyar längs vägen!

I maj så kommer jag åka vidare till Palenque i Mexico, där ska jag jobba i ett återintroduktionsprojekt med ljusröda aror. Men mer om det i maj!

Nu ska jag sova, det har varit en väldigt händelserik dag med många nya intryck!

Håll tillgodo, Alonsos fina lapp ;)


Kommentarer
Rebecka
2013-01-19 / 15:46:29

Ganska gullig lapp ändå ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sponsrad av