Welcome to the jungle

/ 2013-01-22 / 22:25:34

De första dagarna här i reservatet har varit fullkomligt utmattande! Inte för att vi avverkar några enorma avstånd på väg till parakiterna, men det är inga mysiga promenadstigar vi följer. Inte nog med att det är brant, det är lerigt också! Enda trösten när man klättrar på i konstant uppförsbacke i en timme är att veta att tillbaka blir så mycket enklare. När det istället är tvärt om och man vet att när man är klar med jobbet så har man det värsta kvar, då kan jag erkänna att livet känns rätt hårt. Men själva jobbet med parakiterna är intressant och ju fler gånger jag kämpar mig upp i leran, desto lättare lär det ju bli :)
Michael och Lena som jag bor och jobbar med är riktigt trevliga båda två, så jag trivs bra. Vi bor i ett stenhus som blir ganska kyligt och väldigt fuktigt, men det vänjer man sig ju vid med.
Just nu är vi vid turistlodgen i reservatet, hit kommer vi åka varje tisdag (verkar det iaf som) för att tvätta våra kläder och använda internet, här finns wifi! :) så om någon vill prata så är det tisdagar som gäller!
Här vid lodgen så finns det också en massa kolibri-matningar, så coolt!
Förutom kolibrier så har jag sett en massa häftiga fåglar. Såklart papegojor, men hittills bara Redmasked Parrot och Bronzewinged Pionus förutom parakiterna som vi jobbar med (El Oro Parakeet). I söndags va det väldigt fint väder, trots att vi är uppe i molnskogen, och gamarna utnyttjade detta till 100%. Vart än jag tittade såg jag skruvar med Black Vultures och även en del Turkey Vultures! Men de fåglar jag blivit allra lyckligast över är helt klart tukanerna, både Chestnut-mandibled och Choco Toucans förgyller min tillvaro :)

Hoppas alla där hemma har det bra!
Kram


Kommentarer
Moster Anna
2013-01-22 / 22:59:47

Hej Josefina...vilket äventyr du är ute på. Det är så roligt att följa din blogg och vi ser fram emot att få läsa den varje tisdagskväll. Skicka gärna ut bilder på fåglarna....en annan är rätt säker på gråsparv och rödhake...men när det gäller fåglar i djungeln får du skicka bilder. Puss och kram från Lund

Moster Marie
2013-01-22 / 23:38:58

Häftigt!!
Va fin bloggen har blivit!
För oss dödliga säger alla dessa fågelnamn inte så mycket...vi behöver mer typ bilderbok! :-)
Sköt om dej och pussar o kramar ifrån Göteborg! :-)
PS. Kusin Anna dyker upp här 1 februari och minusgrader har vi...bara så du vet! DS.

Anonym
2013-01-23 / 00:40:04

Eftersom telefonen är den enda kamera jag har så är det lite svårt att få några bilder på de flesta av fåglarna, men lite kommer såklart dyka upp, framförallt på parakiterna!
Hoppas att ni har det bra där hemma allihopa, saknar er redan! <3

Julia "roomie" Davidsson
2013-01-23 / 11:33:01

Hej Josse! Saknar dej redan här hemma <3 jättebra att du skriver, intressant läsning. Du behöver inte va orolig över att de är jobbigt att gå, det kommer gå lättare redan efter ett par veckor, tro mig! Tänk va vältränad du kommer bli också ;)

Det ser ut att va otroligt vackert där borta, blir så fruktansvärt avundsjuk! Och så fick du se en bronsvingad pionus din lyckost! Dom är ju så vackra. Fortsätt skriva och lägga upp bilder, jag är säker på att du gör ett toppenjobb och jag ser fram emot att läsa om dina spännande äventyr i framtiden.

Massa kramar från din gamla roomie! <3


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Sponsrad av